VATRENA BUKTINJA U DALMACIJI: Požar guta sve pred sobom, vatra se širi, stigla dva kanadera, očekuju se...

Vatrogasci su cijelu noć bili u akciji.

  • Hronika

  • 22. Apr. 2024  22. Apr. 2024

  • 0

Cijelu noć na ponedjeljak gorjela su brda u okolici Šibenika. Prema prvim procjenama izgorjelo je oko 320 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Vatrogasci su cijelu noć bili u akciji.

Požar se proširio prema Grebaštici. Na terenu gasi 66 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila. Trenutno procijenjena površina iznosi 320 ha trave, niskog raslinja i borove šume. I dalje je u planu da ujutro polete dva kanadera čim uvjeti za let budu zadovoljeni, navode u ponedjeljak ujutro iz Hrvatske vatrogasne zajednice o velikom požaru na šibenskom području. 

Naime, vatra je izbila u nedjelju poslije 18 sati sati kad je županijski vatrogasni obavještajni centar Šibenik dobio dojavu da gori otvoreni prostor između Vrpolja i Špinjače.

alt

Odmah su u akciju pozvane sve raspoložive županijske snage IVP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Grebaštica, DVD Bilice, DVD Zaton, DVD Brodarica-Krapanj, JVP Šibenik, DVD Zablaće, JVP Vodice, DVD Rogoznica, DVD Pirovac, DVD Vodice, DVD Perković i DVD Tisno.

Veliki problem im je tokom noći stvarao vjetar koji je mijenjao smjer. Zato nije bilo opuštanja niti smanjivanja snaga.

Od ponedjeljka ujutro u gašenju pomažu dva kanadera, a očekuje se i dolazak air traktora.

Prema riječima zapovjednika šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Darka Dukića, očekuje se i skori dolazak dva air traktora.

"Jutros je stanje dosta dobro. Još uvijek ima otvorene vatre, ali recimo da je dio kod Jasenovca stavljen pod nadzor. Gore trava, makija i nešto borove šume", kazao je zapovjednik.

Dukić očekuje da će kroz dan oslabiti i vjetar koji puše i otežava gašenje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...