"SB" NA LICU MJESTA: SIPA i MUP KS pretresaju i hapse u Sarajevu, na meti i kum Elmedina Konakovića (FOTO)

Osobe povezane sa narko kartelom Edina Gačanina Tita

  • Vijesti

  • 22. Apr. 2024  22. Apr. 2024

  • 0

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) započeli su rano jutros veliku akciju u kojoj vrše pretrese na više lokacija u Sarajevu.

Akcija se provodi u sarajevskom naselju Mejtaš u Gabelinoj ulici i Ulici Avde Sumbula, u naselju Breka, kao i na još nekoliko lokacija.

Kako je jutros objavio portal Istraga, mete policijske akcije su osobe povezane sa narko kartelom Edina Gačanina Tita.

Specijalci su, kako saznaje Istraga, upali u kuću biznismena Gordana Memije, inače kuma ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića. Osim njega, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo upali su i u kuću Mustafe Selmanovića, šefa Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije. 

Prema nezvaničnim informacijama, obojica bi trebali biti uhapšeni.

Akcijom rukovodi Tužilaštvo BiH. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...