I DALJE TRAJE AKCIJA U SARAJEVU: Uhapšen biznismen Gordan Memija, izašao u pratnji specijalaca s dugim cijevima (FOTO)

Uhapšeno je i nekoliko pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-a

  • Vijesti

  • 22. Apr. 2024  22. Apr. 2024

  • 1

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) započeli su rano jutros veliku akciju u kojoj vrše pretrese i hapšenja na više lokacija u Sarajevu.

Pretresi i dalje traju, a u međuvremenu su privedeni biznismen Gordan Memija, inače kum predsjednika NiP-a i ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, kao i šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović.

Oni se dovode u vezu sa narko kartelom Edina Gačanina Tita.

Kako nezvanično saznaje SB, uhapšeno je i nekoliko pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-a koji su osiguravali Edina Gačanina Tita tokom njegovog boravka u BiH 2016. godine. 

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...