Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Recept potiče iz Velikog narodnog kuvara iz 1956. godine.
Gastro
22. Apr. 2024
0
Od svega nekoliko sastojaka možete napraviti odličan kolač bez brašna. Kako kažu na Instagram stranici recepti.moje.mame, gdje smo pronašli uputstvo za pripremu, recept potiče iz Velikog narodnog kuvara iz 1956. godine.
Sastojci:
Priprema:
Pomiješati u sudu mljevene orahe, suvo grožđe, šećer i cijela jaja tako da se sve lijepo sjedini.
Pleh podmazati i posuti brašnom (ili samo obložiti pek papirom), sipati masu, rastanjiti je na debljinu 2 cm i peći na umjerenoj vatri - 190°C - oko pola sata.
Pečen kolač preliti glazurom, sačekati da se ohladi, pa sjeći na štangle.
U receptu za ovaj kolač iz Velikog narodnog kuvara iz 1956. godine, pečeno tijesto se preliva glazurom napravljenom od 12 kocki šećera rastopljenih sa 3 kašike vode, kojoj se doda vanila. Jedna kocka šećera obično ima 5 grama.
Ako više volite čokoladnu glazuru napravite je od 100 g čokolade i 3 kašike ulja.
Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Društvo
I LJILJANI U PARIZU: Tokom ceremonije otvaranja OI u Parizu, prikazan tim BiH iz 1992. godine
Prije 4h0
Vijesti
OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU: Francuzi priredili pravi spektakl pa na kraju iznenadili čitav svijet (FOTO, VIDEO)
Prije 4h0
Mini market
PREPOZNAJTE LI ČOVJEKA U KABANICI: U Parizu će navijati za Srbiju (FOTO)
Prije 4h1
Gastro
GOTOVO ZA 15 MINUTA: Ovaj recept za uštipke vam je dobro došao kada vam treba brzinski obrok
24. Jul. 20240
Gastro
KULINARSKI TRIK - HIT NA INTERNETU: Pogledajte kako od jedne litra mlijeka napraviti više od kilogram sira… (VIDEO)
24. Jul. 20240
Gastro
DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE: Pet sastojaka sa kojima nema greške
Prije 15h0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Jul. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.