FANTASTIČNA KOŠARKA U DENVERU: Košem Jamala Murraya u zadnjoj sekundi „Nuggetsi“ slavili protiv odličnih „Lakersa“ 

Treća utakmica će se igrati u Los Angelesu.

  • Sport

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Nevjerovatnim košem Jamala Murraya u posljednjoj sekundi „Denver Nuggetsi“ su rano jutros pobijedili „Los Angeles Lakerse“ sa 101-99 u drugoj utakmici Play offa Zapadne konferencije.„Denver“ je tako poveo 2-0 u seriji.

U izvanrednoj utakmici gosti iz Los Angelesa su vodili tokom cijelog meča, u trećoj četvrtini čak sa 20 poena razlike. Fantastično je igrao Anthony Davis, D`Angelo Russel je pogađao trojke bez promašaja, a LeBron James majstorski kreirao napade.

Sa druge strane, Nikola Jokić je bio dobro čuvan, Murray nije mogao ništa pogoditi. No, u posljednjoj četvrtini sve se promijenilo. Jokić je bio nezadrživ, Murray je početo pogađati, a „Lakerse“ je u prednosti održavao James. U posljednjim sekundama meča James je kod neriješenog rezulata promašio šut za tri poena, u kontranapadu je Murray preko Davisa pogodio za dva poena i izazvao pravu eksploziju oduševljenja u dvorani u Denveru.

Jokić je imao fantastičan učinak od 27 poena, 20 skokova i 10 asitencija, Michael Porter Jr. je ubacio 22 poena, od čega 6 trojki, Murray je imao 20 poena.

Kod „Lakersa“ Anthony Davis je postigao 32 poena (nijedan u zadnjoj čevtrtini),  dok je LeBron uz 23 poena imao i 12 asistencija i 8 skokova.

Treća utakmica će se igrati u Los Angelesu.

U utakmicama Istočne konferencije „New York Knicksi“ su savladali „Philadelphia 76ers“ sa 104-101 i poveli 2-0 u seriji, dok su  „Clevland Cavaliers“ i u drugoj utakmici bili bolje od „Orlanda Magica“ i pobijedili sa 96-86.    

(SB )

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...