POGINULO DESET OSOBA: Snimljen stravičan trenutak sudara dva vojna helikoptera u Maleziji (VIDEO)

"Izražavam saučešće svim porodicama žrtava i molim se da imaju snagu da se suoče s ovom nesrećom”, piše Ibrahim.

  • Hronika

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Deset ljudi poginulo je u sudaru dva mornarička helikoptera u Maleziji tokom probnog leta za vojnu paradu Malezijske kraljevske mornarice. Nesreća se dogodila jer je jedan helikopter zahvatio rotor drugog, nakon čega su se oba srušila na tlo, pokazuju snimke objavljene na društvenim mrežama.

Nesreća se dogodila u 9.30 sati po lokalnom vremenu u malezijskom gradu Lumutu, gdje se nalazi velika baza mornarice. Za sada nema informacija o tome da je iko preživio, piše BBC.

"Sve žrtve potvrđene su na mjestu nesreće, a ostaci su prevezeni u bazu Lumut na identifikaciju", stoji u saopćenju Malezijske kraljevske mornarice.

Nije jedina ovakva nesreća u posljednje vrijeme

Iz mornarice su poručili kako će formirati komisiju za istragu nesreće. Mediji pišu da se jedan od helikoptera, HOM M503-3, koji je prevozio sedmero ljudi, srušio na atletsku stazu. Drugi, Fennec M502-6, koji je prevozio preostale tri žrtve nesreće, navodno se srušio u bazen.

Malezijski premijer Anwar Ibrahim na Twitteru piše da "nacija oplakuje tragediju koja para srce i dušu".

"Izražavam saučešće svim porodicama žrtava i molim se da imaju snagu da se suoče s ovom nesrećom”, piše Ibrahim.

alt

Ovo nije jedini pad malezijskog helikoptera u posljednje vrijeme. U martu se nedaleko od otoka Angsa tokom trenažnog leta srušio helikopter malezijske obalne straže. Pilota, kopilota i dvoje putnika u avionu pronašli su i spasili ribari.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...