OTAC UBICE DANKE ILIĆ OTKAZAO ADVOKATA: Branio se šutnjom, a sad zahtjeva da ga zastupa branilac po službenoj dužnosti

U istrazi ubistva male Danke Ilić, čijeg tijela i dalje nema, osumnjičeni pokašavaju da sebi obezbjede povoljniji položaj na sve načine. Traže nove branioce, otkazujući punomoć aktuelnim.

  • Hronika

  • 23. Apr. 2024  

  • 1

Oca osumnjičenog Dejana Dragijevića nadalje će braniti branilac po službenoj dužnosti.

U istrazi ubistva male Danke Ilić, čijeg tijela i dalje nema, osumnjičeni pokašavaju da sebi obezbjede povoljniji položaj na sve načine. Traže nove branioce, otkazujući punomoć aktuelnim.

Radoslav Dragijević osumnjičen da je pomagao sinu Dejanu Dragijeviću u skrivanju tijela djevojčice koju je prethodno njegov sin Dejan ubio sa kolegom iz vodovoda Srđanom Jankovićem, danas je obavijestio tužioca da želi da promijeni advokata. Radoslav Dragijević je tražio da mu tužilaštvo u Zaječaru obezbijedi branioca po službenoj dužnosti, tako da mu ja više nisam branilac – rekao je Nebojša Živanović za Republiku.

Radoslav Rade Dragijević se u dosadašnjem toku postupka branio ćutanjem, a njegova supruga Svetlana Dragijević je ranije rekla u intervjuu za Republiku da već duguje 1.000 eura advokatu Živanoviću za zastupanje supruga. S tim u vezi moguće je da Dragijevići nemaju novca za advokata, te da je to razlog otkazivanja punomoći izabranom braniocu.

Podsjetimo, majka ubice Svetlana Dragijević pozivana je na ispitivanje u svojstvu svjedoka pred Višim javnom tužilaštvom u Zaječaru, gdje je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči, s obzirom na to da joj je osumnjičeni Dejan sin, a Radoslav suprug, piše Republika.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...