POTVRĐENO IZ VIŠE IZVORA: Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Sada ostaje pitanje kako će EPBiH vratiti 214 miliona KM uplaćenog avansa Kinezima

  • Ekonomija

  • 24. Apr. 2024  

  • 0

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine raskinula je ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla?!

Ovo tvrdi portal Biznis.ba kome je iz nekoliko izvora rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EPBiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7.

Podsjetimo, krajem prošle godine Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost na raskid Ugovora o izgradnji Bloka 7 u Tuzli, te prethodna saglasnost za otkazivanje Sporazuma o kreditnoj liniji sa Exim Bankom iz Kine.

Sada ostaje pitanje kako će EPBiH vratiti 214 miliona KM uplaćenog avansa Kinezima. Podsjetimo, skoro 20 miliona KM potrošeno je za pripremne radove u Tuzli.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...