Estrada
ĐINA DŽINOVIĆ OTKRILA ŠTA SE DEŠAVALO U VILI: "Porodično smo se posvađali"
19. Apr. 20250
Ukoliko želite da isprobate recept po kojem je pjevač pravio ovaj prepoznatljivi i veoma ukusni specijalitet pogledajte šta vam je potrebno, a onda prionite na posao i vrlo brzo će ukusni zalogaji biti pred vama.
Gastro
24. Apr. 2024
0
Haris Džinović poznat je po tome da je veliki gurman i nije krio da je on često u kući spremao ukusne obroke, a jedan od omiljenih mu je bio i burek, koji je čak pravio u jednoj emisiji.
Ukoliko želite da isprobate recept po kojem je pjevač pravio ovaj prepoznatljivi i veoma ukusni specijalitet pogledajte šta vam je potrebno, a onda prionite na posao i vrlo brzo će ukusni zalogaji biti pred vama.
Sastojci:600g junećeg mljevenog mesa
100g juneće mljevene masnoće
2 glavice crnog luka
300 g krompira
500 g kora za pitu (tankih)
50 ml ulja
50 ml vode
So po ukusu
Biber po ukusu
Preljev:
200 g milerama
200 g grčkog jogurta
3 čehna bijelg luka
Priprema:
Luk očistite i sitno isjeckajte. Krompir isjecite na kockice, pa dodajte mljevenom mesu koje ste pomiješali sa masnoćom. Potom dodajte začine, malo vode i dobro umjesite da se sve sjedini.
Sljedeći korak je filovanje kora i slaganje u pleh u kojem ćete peći burek, a koji ste prethodno dobro podmazali. Pripremljenu smjesu stavite na početak svake kore, urolatajte je i taj postupak ponovite više puta, dok se ne potroši sva smjesa iz posude. Poredane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.
Za preljev je potrebno da se isjecka bijeli luk, doda se grčki jogurt i mileram, izmješa i to se dodajte preko bureka kad ga poslužite. Možete njime premazati cijeli burek ili ostaviti sa strane da svako stavi sebi u tanjir koliko želi preljeva.
Estrada
ĐINA DŽINOVIĆ OTKRILA ŠTA SE DEŠAVALO U VILI: "Porodično smo se posvađali"
19. Apr. 20250
Estrada
HARIS DŽINOVIĆ U ZAGRLJAJU MLAĐE KOLEGICE: "Svako želi takvog muža"
05. Apr. 20250
Zabava
VIC DANA: Haris Džinović čuo za Dodikove planove, pa nazvao jarana da mu se požali...
14. Mar. 20250
Estrada
MELINA I ĐINA SE SKOCKALE U MONAKU I ZAPALILE INTERNET: Majka i kćerka sijaju jedna pored druge
23. Jan. 20250
Evropa
NJEMAČKI MEDIJI PIŠU: "Zlokobno bratstvo Putina i Trumpa zasad djeluje kao stvar prošlosti, a Ukrajina..."
Prije 13 min0
Hronika
POJAČANE PRAZNIČNE KONTROLE: Policija zbog alkoholiziranih vozača isključila iz saobraćaja čak...
Prije 33 min0
Mini market
IGK UPOZORAVA: "Dodik završava ono što je Milošević započeo, svijet je jednom iznevjerio Bosnu i Hercegovinu"
Prije 41 min0
Politika
"RUKAVICE SU SKINUTE": Kešo nakon izjava lidera Dragana Čovića ne isključuje mogućnost bilo kojeg scenarija
Prije 52 min0
Gastro
RECEPT ZA PAŠTU FAŽOL, PA KAD STIGNETE - NAPRAVITE: Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i...
29. Apr. 20250
Gastro
POSLUŠAJ ZATO SAVJET ŠTO ĆE TI GASTROENTEROLOG DATI: Ovo meso ne bi trebali da roštiljate za 1. maj
30. Apr. 20250
Gastro
IDEALAN PRILOG UZ PRVOMAJSKI ROŠTILJ: Osvježavajuća salata sa dodatkom jogurta i senfa...
30. Apr. 20250
Gastro
PRAZNIK RADA JE MNOGIMA I PRAZNIK ZA NEPCE: Gust, zasitan i aromatičan grah napravljen po ovom receptu, idealan je za...
01. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.