TAKO SE TO RADI: PSG pronašao zamjenu za Mbappea, iz Italije stiže VELIKA ZVIJEZDA

Posve je jasno da ćemo ovog ljeta doživjeti nekoliko zvučnih transfera, ali i rekonstrukciju pariške momčadi. Jer Osimhena, na Park prinčeva trebale bi stići još neke zvijezde.

  • Sport

  • 24. Apr. 2024  

  • 0

Već se dugo nagađalo hoće li Kylian Mbappé uistinu napustiti PSG, ili će još jednom izigrati čelnike madridskog Reala, koji su ga htjeli na Santiago Bernabeuu već nekoliko godina. No, prema svemu sudeći, rasplet ide u tom smjeru.

Naime, ove srijede brojni svjetski mediji objavili su vijest kako je Nigerijac Victor Osimhen dogovorio transfer iz Napolija u PSG.

Prošlosezonski italijanski prvak za Nigerijca će dobiti 120 miliona eura, a s obzirom na to da je Napoli je u septembru 2020. godine uložio 77,5 miliona eura u dovođenje tadašnjeg napadača Lillea, jednostavno je izračunati kako je to bio vrhunski posao predsjednika Aurelia Di Laurentiisa. Jer, eto, nakon što je Osimhen bio među ključnim igračima u osvajanju scudetta, klubu je osigurao i 42,5 miliona eura zarade.

A Osimhen u PSG ne bi odlazio, da Mbappé ostaje. Prema tome, posve je jasno da ćemo ovog ljeta doživjeti nekoliko zvučnih transfera, ali i rekonstrukciju pariške momčadi. Jer Osimhena, na Park prinčeva trebale bi stići još neke zvijezde.

Naravno, ne one poput svojevremeno Neymara Messija, ali i Lamine Yamal u kontekstu današnjeg nogometa zvuči prilično atraktivno. I košta u rangu s potencijalom - 200 miliona eura.

Nas ipak, najviše zanima hoće li Luka Modrić dočekati Mbappéa u Madridu, što bi bila lijepa priča jer baš su njih dvojica obilježila SP 2018. godine u Rusiji. Modrić je bio najbolji igrač turnira, a Mbappé najbolji mladi igrač.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...