TAKO JE SVE POČELO: Prije 19 godina objavljen je prvi video na YouTubeu, a tema je bila sasvim neočekivana (VIDEO)

Snimak traje samo 18 sekundi, i naravno da nema visoke rezolucije, efekata, ili sličnih stvari koje su danas uobičajene

  • Jeste li znali

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Prije 19 godina, 24. aprila 2005, objavljen je prvi videosnimak na YouTubeu.

Ovaj snimak objavio je Jawed Karim, jedan od osnivača platforme. Clip se zove “Ja u zoološkom vrtu”, a iz naslova možete i sami da zaključite o čemu se radi.

Snimak traje samo 18 sekundi, i naravno da nema visoke rezolucije, efekata, ili sličnih stvari koje su danas uobičajene. Bez obzira na to, danas ima više od 317 miliona pregleda.

“Evo nas tu, ispred slonova. Dobra stvar kod njih je što imaju duge surle, što je cool. Otprilike, to je sve što imam da kažem”.

Ovo je sadržina Karimovog govora u historijski važnom videosnimku.

Pored više od 317 miliona pregleda, ova objava ima i više od 16 miliona lajkova. Ujedno, to je i jedini sadržaj koji je Karim objavio na svom kanalu, iako ima više od tri miliona pretplatnika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...