NOVI ISPAD NERVOZNOG VUČIĆA: "Shvatio sam to kao prijetnju, hoćete reći da to što rade nije strašno?!"

U pravu je Robert Golob, shvatio sam to kao prijetnju da ne trebam tako često dolaziti u Sloveniju", kazao je Vučić

  • Regija

  • 25. Apr. 2024  

  • 7

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ispričao se slovenskoj javnosti zbog njegove izjave u New Yorku da su "Slovenci bili najodvratniji" navodeći da nije mislio na građane, već na njihovu politiku, dodajući da se neće "ispričavati slovenskim političarima". Ipak, pozvao je premijera Roberta Goloba i predsjednicu Natašu Pirc Musar u Beograd.

Vučić je rekao i kako Slovenija nije uputila prosvjednu notu Srbiji zbog njegove izjave i da su po tom pitanju bili „korektni“, piše Nova.rs.

"Ja sam rekao da su Slovenci bili odvratni misleći na sjednicu Vijeća sigurnosti i odnosi se na pojedinca koji je govorio o tome te na njihovu politiku. Svakako da to nije riječnik koji trebamo koristiti, ali sam ljudski rekao što mislim o njihovoj politici", izjavio je Vučić tijekom obraćanja novinarima u New Yorku.

"Što se Slovenaca tiče, o njima kao narodu mislim sve najbolje, imam prijatelje i obitelj u Sloveniji. U pravu je Robert Golob, shvatio sam to kao prijetnju da ne trebam tako često dolaziti u Sloveniju", kazao je Vučić i najavio da će "smanjiti odlaske kod prijatelja i obitelji u Sloveniji". Zatim je uputio ispriku slovenskoj javnosti, ali je politiku Ljubljane prema Srbiji ponovno nazvao "odvratnom".

"Ako sam bilo koga uvrijedio, želim se ispričati cjelokupnoj javnosti i narodu Slovenije, ali istovremeno kažem da se neću ispričati slovenskim političarima jer vode odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu", poručio je.

"Hoćete mi reći kako nije strašno što narušavaju teritorijalni integritet naše zemlje i da nije strašno što sponzoriraju Rezoluciju o Srebrenici protiv našeg naroda, bez da nas konzultiraju, obavijeste ili pitaju", nastavio je.

Podsjetimo, Vučić je u ponedjeljak pozvao stalne članice Ujedinjenih naroda da odbace predloženu rezoluciju o genocidu u Srebrenici čije se usvajanje očekuje u svibnju. Vučić je na prijemu koji priređuje Stalna misija Srbije pri UN-u za stalne predstavnike država članica UN-a, ocijenio da će usvajanje rezolucije o Srebrenici produbiti jaz i dovesti do novih napetosti na zapadnom Balkanu i pozvao članice svjetske organizacije da glasaju protiv.

Prethodno je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, posvećenoj šestomjesečnom izvješću misije UNMIK-a o Kosovu, Vučić rekao da se nastavlja progon i etničko čišćenje Srba.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...