GOGANOVIĆ PROZVAO HELEZA: "Ostanite mirni i ne nasjedajte na provokacije iz političkog Sarajeva"

Kao zamjenik ministra odbrane, Goganović je istakao da ne treba dizati političke tenzije, a sve je pozvao da temu odbrane i sigurnosti ne upotrebljavaju u dnevno-političke svrhe.

  • Vijesti

  • 25. Apr. 2024  

  • 1

Zamjenik ministra odbrane BiH u Vijeću ministara Aleksandar Goganović pozvao je sve narode u BiH da ostanu mirni i "da ne prihvataju provokacije koje dolaze od pojedinaca iz političkog Sarajeva, čiji je cilj podizanje tenzija i izazivanje nemira."

Goganović je, kako navodi ATV, podsjetio na "nedavne neutemeljene izjave o postojanju takozvanih ruskih kampova na teritoriji Republike Srpske, a sada društvenim mrežama kruže navodni dokumenti o naoružavanju Srba, istakavši da ni za jednu tvrdnju nema nijedan dokaz relevantnih policijskih agencija."

"S druge strane kada imamo činjenice da su pripadnici određenih grupa ulazili na vojno-kontrolisana područja, koja je sama po sebi zabrinjavajuća i predstavlja narušavanje bezbjednosti sistema odbrane, tada kolega /Zukan/ Helez ćuti i ne oglašava se", rekao je Goganović Srni.

Kao zamjenik ministra odbrane, Goganović je istakao da ne treba dizati političke tenzije, a sve je pozvao da temu odbrane i sigurnosti ne upotrebljavaju u dnevno-političke svrhe.

"Svima nam je zajednički cilj mir i stabilnost, te da se krećemo ka ЕU uz međusobno uvažavanje i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je jasno definisao da se sve odluke u BiH moraju donositi u skladu sa dogovorom tri konstitutivna naroda i dva entiteta", rekao je Goganović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...