NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Ženu pregazio voz pred očima bolesnog supruga

Poskliznula se i pala...

  • Hronika

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Danas oko 12:25 na pružnom prijelazu u Kaštel Sućurcu u gradu Kaštel (Hrvatska) dogodila se teška nesreća u kojoj je poginula žena.

Kako je objavila policija, na prijelazu Kaštel Sućurac–Putaljski put došlo je do naleta teretnog voza na ženu, pri čemu je poginula.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo. Uslijedilo je obavljanje uviđaja, a željeznički promet je bio u prekidu.

Kako je došlo do tragedije?

Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje da stradala žena stanuje u blizini pružnog prijelaza.

Zajedno sa suprugom koji je vozio automobil kojim su dolazili iz Splita i spuštali se niz Putaljski put stajali su u koloni vozila formiranoj zbog spuštene zaštitne rampe, u očekivanju prolaska voza.

Jedna od komšinica je rekla da je žena po svemu sudeći izašla iz automobila, ispred kojega su bila još tri, kako bi pogledala hoće li voz skoro naići pa da pokušaju skrenuti u svoju ulicu sa sjeverne strane pruge da bi što prije stigli kući.

Poskliznula se i pala

Hodajući natraške u jednom se trenutku okliznula i pala, a budući da je voz naišao, uslijedio je udar od kojega je zadobila teške tjelesne povrede i na mjestu preminula.

Građani su rekli da suprug ima zdravstvenih problema i da se nesreća, prema njihovom saznanju, dogodila dok su se vraćali iz Splita, iz bolnice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...