GRADONAČELNIK VELIKE GORICE PONOSNO: Građani će uskoro moći uživo pogledati Rafale

Jučer je stiglo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona u Hrvatsku.

  • Regija

  • 26. Apr. 2024  

  • 0

HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar najavio je na Facebooku kako će građani uskoro dobiti mogućnost da uživo pogledaju vojne avione Rafale koji su jučer stigli u Hrvatsku.

"Povijesni prelet borbenih zrakoplova Rafale i njihov prihvat u Velikoj Gorici. Zainteresirani građani zrakoplove će  moći vidjeti 11. svibnja na Zrakoplovnom danu u Velikoj Gorici 'AirVG 2024' koji će se održati na prostoru starog terminala Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman", napisao je Ačkar. 

Index, podsjeća, jučer je stiglo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona. Pilote su na Plesu pozdravili članovi hrvatskog državnog vrha, uključujući predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika sabora Gordana Jandrokovića.

Rafalei su poletjeli iz zračne baze u Bordeauxu, a u hrvatski zračni prostor ušli su zapadno od Rovinja. Let je trajao sat i 40 minuta. Dovezli su ih hrvatski piloti koji su se za njihovo korištenje obučavali 15 mjeseci. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...