ADVOKAT I POLICIJA OTKRILI NOVE INFORMACIJE O NESTALOJ MARIJANI: ‘"Ne možemo to isključiti"

Iako nije mogao ulaziti u detalje samog slučaja, Križanović je otkrio da se nakon svog vremena i teških pitanja koja vise u zraku ne može isključiti osnovanu sumnju nasilnog ponašanja prema nekadašnjoj pobjednici Big Brothera.

  • Hronika

  • 26. Apr. 2024  

  • 0

Vrijeme prolazi, a nje još uvijek nema. Iako će sutra biti točno dvije godine od nestanka Marijane Seifert, neutješna obitelj i dalje nema odgovor na pitanje gdje je njihova miljenica i hoće li se vratiti kući. No, majka Gordana Kovačević i sestra Maja ne gube nadu, već se neumorno bore da konačno doznaju istinu. Potvrdio nam je to i odvjetnik Milko Križanović kojeg je obitelj angažirala za pomoć u istrazi misterioznog nestanka pod okriljem noći, koji ne krije da ih neizvjesnost ubija, piše Dnevno.hr.

Iako nije mogao ulaziti u detalje samog slučaja, Križanović je otkrio da se nakon svog vremena i teških pitanja koja vise u zraku ne može isključiti osnovanu sumnju nasilnog ponašanja prema nekadašnjoj pobjednici Big Brothera.

“Sve informacije koje dolaze do obitelji šaljem institucijama koje rade na istrazi, od policije do državnog odvjetništva, kao i obratno”, govori odvjetnik koji nije htio odgovoriti na naše pitanje jesu li majka i sestra angažirale privatnog detektiva. No, ističe, “obitelj poduzima sve zakonom poznate i priznate radnje da bi došli do svoje Marijane”.

Majka želi novu istragu

Kao čovjek i odvjetnik, napominje Križanović, vjeruje u rad policije, ali i u to da će potraga u bližoj budućnosti biti vrlo intenzivna i konačno uroditi plodom te da će nestalu 40-godišnjakinju pronaći živu i zdravu.

“Žao mi je što nisam mogao biti konkretniji, ali doista mi je drago čuti da su oči javnosti još uvijek uprte u ovaj slučaj jer to znači da će institucije ažurnije raditi svoj posao. Jedno znajte sigurno, obitelj zbilja ne miruje”, poručio je odvjetnik.

A kako napreduje istraga upitali smo i zagrebačku policiju koja tvrdi da službenici za svim osobama koje se vode kao nestale osobe tragaju s maksimalnim mogućim intenzitetom. “Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su od trenutka zaprimljene prijave nestanka osobe poduzeli sve mjere i radnje prilikom traganja, a koje se poduzimaju i dalje”, jasno odgovaraju.

Zamolili smo ih i da komentiraju zahtjev majke Gordane da se pokrene istraga ispočetka, što je otkrila prije koji dan za 24sata, i to po svim informacijama koje je obitelj dostavila policiji, uključujući i sve one poruke koje je Marijana slala prijateljici o prijetnjama.

‘Obavili smo sve razgovore’

“Po prijavi nestanka stavili smo u funkciju sve ‘alate’ koje koristi policija u traganju za nestalim osobama, između ostalih radnji i mjera provedena je pretraga terena za koji su policijski službenici na temelju prikupljenih saznanja locirali kao moguću početnu lokaciju traganja, kao i korita rijeke Save te su ujedno pregledane nadzorne kamere na lokacijama za koje su prikupljena saznanja da se osoba kretala. Isto tako, policijski službenici obavili su razgovore sa svim osobama za koje je postojala mogućnost da raspolažu saznanjima o osobi, odnosno o njezinim životnim navikama, kretanjima i ostalim bitnim činjenicama”, ističu i dodaju da “policijski službenici od same prijave nestanka kontinuirano provode i provodit će ciljane aktivnosti kroz provjeru dostupnih prikupljenih informacija radi otkrivanja novih informacija koje se koriste u svrhu traganja i u konačnici pronalaska osobe”.

Podsjetimo, posljednje što se zna o Marijaninom kretanju jest da je 27. travnja napustila stan na Savici u kojem je živjela sa suprugom Karlom i djecom i nestala u noć. U 5.30 ujutro broj policije je okrenuo čovjek koji je hodao Mostom mladosti i pronašao torbicu s Marijaninim dokumentima. Oko njega, rekao je tada, nije bilo nikoga…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...