VULIN LIKUJE: "Odgađanje glasanja o rezoluciji i mala i velika pobjeda"

Vulin je rekao da je to velika pobjeda jer se Srbija, zemlja sa šest miliona stanovnika, suprotstavlja kompletnoj EU, cijelom NATO paktu i Islamskoj konferenciji

  • Regija

  • 27. Apr. 2024  

  • 1

Bivši direktor BIA-e Aleksandar Vulin izjavio je da je odgađanje glasanja o rezoluciji o Srebrenici i mala i velika pobjeda.

Vulin je rekao da je to velika pobjeda jer se Srbija, zemlja sa šest miliona stanovnika, suprotstavlja kompletnoj EU, cijelom NATO paktu i Islamskoj konferenciji, dok je mala pobjeda jer, kako smatra, ne može biti zaustavljena.

On je rekao da je odvratna ironija da Njemačka optužuje Srbiju poslije dva svjetska rata i genocida koje je počinila.

"Desetine miliona ljudi je stradalo 'zahvaljući' Njemačkoj i njenim saveznicima, i oni okrivljuju Srbiju za genocid. Onda su uzeli Ruandu, pošto je ta zemlja preživjela stravičan genocid koji su Evropljani mogli da spriječe, jer su Francuzi imali vojsku tamo, mogli su sve to da zaustave, pa nisu", naglasio je Vulin.

On je istakao da je glasanje o rezoluciji o Srebrenici glasanje o Srbiji i o srpskom narodu gdje god da živi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...