MAŽI, MAŽI, MAZALICE: „Neće biti izbora po Schmidtovom zakonu, policija će rastjerati odbore koje imenuje CIK BiH“!

Ona je kazao da će se izbori organizirati prema nedavno usvojenom entitetskom izbornom zakonu.

  • Politika

  • 28. Apr. 2024  

  • 4

Srđan Mazalica, zastupnik Dodikovog SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, gostujući na K-3 Televiziji otkrio je scenarij kojeg vlast ovog entiteta planira provesti tokom održavanja jesenjih lokalnih izbora.

Ona je kazao da će se izbori organizirati prema nedavno usvojenom entitetskom izbornom zakonu, a ne, kako je rekao -„po nametnutom Schmitovom zakonu koji je nelegalan jer ga nije izabrao Savjet bezbjednosti Ujedinjenih naroda“.

Mazalica je objasnio da prema entitskom Zakonu biračke odbore biraju skupštine gradova i opština, a ne CIK BiH. Biračka mjesta, poput škola, ili mjesnih zajednica su u nadležnosti Vlade RS. Evo kako je opisao vjerovatni ishod sukoba nadležnosti dvaju boračkih odbora: „I onda dođe policija, pita taj (CIK-ov) birački odbor gdje će organizovati izbore, oni kažu: „tu i tu“, a oni im kažu „`ajmo bježat“.

Poslanik Mazalica je ponovio da neće biti lokalnih izbora „po nametnutom Schmidtovom zakonu, pa makar nam trebalo do januara iduće godine da ih porovedemo“.

 

(SB)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...