ČETIRI UTAKMICE NBA PLAY OFF-a: Nurkićevi „Sunsi“ eliminirani od Garzine „Minnesote“

Poraženim „Sunsima“ nije pomoglo ni to što je Devin Booker ubacio 49, a Kevin Durant 33 poena.

  • Sport

  • 29. Apr. 2024  

  • 0

„Phoenix Sunsi“ poraženi su i četvrtoj utakmici Play Off-a NBA lige od „Minnesota Timberwolvesa“ sa 122-116 i tako završili ovogodišnju sezonu. S druge strane, „Minnesota“ u kojoj noćas nije nastupio Luka Garza se prvi put nakon 20 godina plasirala u polufinale doigravanja Zapadne konferencije.

Anthony Edwards je  sa 40 poena predvodio pobjedničku ekipu,  a sjajan je bio i Karl- Athony  Towns sa 28 poena i 10 skokova.

Poraženim „Sunsima“ nije pomoglo ni to što je Devin Booker ubacio 49, a Kevin Durant 33 poena. Njihovi suigrači nisu bili na tom nivou, uključujući i blijed nastup Jusufa Nurkića koji je za 20 minuta koliko je igrao ubacio 9 poena, te imao 8 skokova i 5 asistencija.

U drugoj utakmici Zapadne konferencije „Los Angeles Clippersi“ su savladali „Dallas Mawericse“ sa 116-111. Paul George i James Harden su ubacili po 33 poena, dok je Ivica Zubac postigao 13.

Na drugoj strani, Kyrie Irving je bio najefikasniji sa 40 poena, dok je Luka Dončić imao triple double sa 29 poena i po 10 skokova i asistencija.

Rezultat u seriji je  2-2.

Pred ispadanjem su i „Milwaukee Bucksi“ nakon što su  u četvrtoj utakmici poraženi od „Indiana Pacersa“. Bez povrijeđenih Gianisa Antetokoumpa i Damiana Lillarda bivši NBA šampioni nisu se mogli suprotstaviti mladoj ekipi „Pacersa“ i sada gube 3-1 u seriji. Myles Turner sa 29 poena i 9 skokova bio je prvo ima „Pacersa“, odličnu partiju je odigrao i Tyrese Haliburton koji je ubacio 24 poena. Brook Lopez je kod gostiju postigao 27, a Khris Middleton 25 poena.

Briljantni Jalen Brunson sa 47 poena predvodio je „New York Knickse“  u gostujućoj pobjedi portiv „Philadelphie 76ers“ 97-92. Bojan Bogdanović je u igri proveo samo jedan minut. Joel Embid bio je najefikasniji kod poražene ekipe sa  27 poena i 10 skokova.

Rezultat u seriji je 3-1 za „Knickse“ koji narednu utakmicu igraju na svom parketu New Yorku.

(SB)    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...