HISTERIJA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Konstantno kreiraju krize u BiH od kraja ratnih sukoba, uskoro ćemo iskristalisati svoju poziciju…“

Kaže da je cilj da slome Republiku Srpsku i zato stvaraju krize.

  • Politika

  • 29. Apr. 2024  29. Apr. 2024

  • 1

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić (SNSD) kazao je za RTRS da kreatori svih kriza u BiH nastoje da umanje nadležnosti Republike Srpske.

-Oni idu dalje i hoće da proces ide dalje. Ali ovaj proces je lakrdija. Ovo više liči na neki šou. Žao mi je što ovo sve trpe ljudi, kazao je Ćosić.

-Konstantno kreiraju krize u BiH od kraja ratnih sukoba.

-Cijeli sudski proces je besmilsen. I Dodik i Lukić su poštovali Ustav i zakone. Ovaj proces predstavlja i obesmišljavanje pravnog sistema, naveo je Ćosić.

Kaže da je cilj da slome Republiku Srpsku i zato stvaraju krize.

- Ovaj proces je jedan od najjačih udara na Srpsku. Ali Srpska funkcioniše i Srpska je zdraviji dio tkiva koji se se zove BiH. Mislim da ćemo uskoro iskristalisati svoju poziciju. Srpska će izdržati sve pritiske, zaključio je Ćosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...