DANI KANTONA SARAJEVO OD 2. DO 9. MAJA: Obilježavanje ključne bitke za odbranu Predsjedništva BiH

U nedjelju, 5. maja prigodnim programom bit će održan Dan sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva

  • Društvo

  • 29. Apr. 2024  

  • 0

U okviru Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja pripremljen je niz sadržaja kojim će se obilježiti značajni datumi iz historije Sarajeva i borbe protiv agresora.

Program obilježavanja počinje 2. maja kada se odigrala bitka za odbranu Predsjedništva i institucija R BiH.

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja KS bit će položeno cvijeće na mezarjima i grobljima u KS i to Mezarje Kovači, Spomen groblje "Lav", Spomen mezarje Stadion, Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima Općina N ovi Grad, Groblje Vlakovo Aleja Veterana.

U nedjelju, 5. maja prigodnim programom bit će održan Dan sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva 1992-1995 na platou ispred tržnog centra ARIA.

Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i Zlatna policijska značka, Ministarstvo za boračka pitanja i Služba za protokol i press zajedno organiziraju Dan zlatnih ljiljana u okviru čega će biti upriličena posjeta mezarima šehida i poginulih boraca.

Ukoliko još niste imali priliku posjetiti Tunel D-B koji je bio žila kucavica Sarajeva tokom agresije na BiH i kroz koji je u opkoljeni grad dolazila hrana, lijekovi, potrepštine to možete učiniti u srijedu 8. maja. U periodu od 9 do 16:30 u organizaciji Fonda Memorijala odnosno Memorijalnog centra Sarajevo tunel će biti otvoren za posjete.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...