SVE IZVJESNIJI POVRATAK: Da li će nekada veliki talenat La Masije nastaviti karijeru pod Xavijevom palicom?

Iako Barcelona nema dovoljno sredstava da ga otkupi, u klubu smatraju da bi bio idealan kao pozajmljeni igrač.

  • Sport

  • 29. Apr. 2024  

  • 0

Barcelona se priprema za ljetni prelazni rok, a jedan od igrača na njenom radaru je Xavi Simons, bivši proizvod "La Masije"!

Holanđanin pruža odlične partije tokom svoje pozajmice u RB Leipzig-u, mada još uvijek ima ugovor s PSG-om. Međutim, na "Parku prinčeva" je velika konkurencija, pa Simons smatra da bi povratak u Barcelonu bio sjajna opcija.

Simons je prošao kroz sve mlade kategorije Barcelone i gotovo u svima je bio kapiten, ali ga je Mino Raiola 2019. ubijedio da kao slobodan igrač ode u PSG.

Nakon toga je igrao za omladinske timove, a potom otišao u PSV, ali je PSG iskoristio opciju da ga vrati za četiri miliona eura i poslao ga na pozajmicu u RB Leipzig.

Simons je postao jedan od ključnih igrača u njemačkom timu, postigavši devet golova i ostvarivši 15 asistencija na 41 utakmici.

Iako Barcelona nema dovoljno sredstava da ga otkupi, u klubu smatraju da bi bio idealan kao pozajmljeni igrač.

Ovo nije prvi put da se Simons povezuje s povratkom u Barcelonu, a situacija je slična i za njegovog saigrača Danija Olma, koji također ima šanse za povratak u Kataloniju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...