LOŠE VIJESTI IZ UKRAJINE: Rusi izveli žestok napad, gori "dvorac Harryja Pottera", ima i mrtvih... (VIDEO)

Gradonačelnik Odesa, Henadij Trukanov, podijelio je fotografije posljedica ruskog napada na grad, kako prenosi Ukrainska Pravda.

  • Svijet

  • 29. Apr. 2024  

  • 1

Ruske snage izvele su novi raketni napad na grad Odesu i crnomorsku luku u ponedjeljak. Najmanje četiri osobe su izgubile život, dok je 20 ljudi povrijeđeno.

Također, izbio je ozbiljan požar u Studentskoj palači Pravne akademije Nacionalnog sveučilišta u Odesi, koja je poznata u ukrajinskoj javnosti kao "dvorac Harryja Pottera".

Nažalost, četiri osobe su smrtno stradale, a među povrijeđenima je i 12-godišnji dječak, dok su još dvoje u teškom stanju. Medicinski timovi pružaju svu neophodnu pomoć. Osim ljudskih gubitaka, pričinjena je značajna šteta na stambenim objektima i civilnoj infrastrukturi, izjavio je Oleh Kiper, načelnik Oblasne vojne uprave Odesa, putem Telegrama.

Gradonačelnik Odesa, Henadij Trukanov, podijelio je fotografije posljedica ruskog napada na grad, kako prenosi Ukrainska Pravda.

Javni emiter Suspilne saopštio je da je krov zgrade, koja se smatra Pravosudnom akademijom, gotovo potpuno uništen. Također se ističe da je među povrijeđenima i predsjednik akademije, poznati bivši član parlamenta, Sergej Kivalov.

Odesa je često bila meta ruskih raketnih i bespilotnih napada, posebno na lučku infrastrukturu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...