POZNATI PRVI POLUFINALISTI NBA PLAY OFF-a: “Nuggetsi“ košem Murraya izacili „Lakerse“, u polufinalu ih čekaju...

Bila je to još jedna sjajna utakmica u kojoj su „Lakersi“ vodili u većem dijelu meča.

  • Sport

  • 30. Apr. 2024  

  • 0

Jamal Murray je još jednom, drugi put u seriji, poenom u posljednjim sekundama meča odlučio pobjednika u obračunu njegovih „Denver Nuggetsa“ protiv „Los Angeles Lakersa“. Rezultat je bio 108-106  i „Denver“ je pobjedom 4-1 u seriji prošao u polufinale play offa Zapadne konferencije NBA Lige.

Bila je to još jedna sjajna utakmica u kojoj su „Lakersi“ vodili u većem dijelu meča. Vjerovatno ključni trenutak utakmice bila je povreda njihovog centra Anthoni Davisa u trećoj četvrtini nakon koje se vratio u igru, ali je gotovo statirao trpeći velike bolove.

LeBron James sjajno je vodio svoj tim, imao 30 poena, 11 asistencija i 9 skokova. Odličan je bio i Austin Reaves sa 19 poena.

„Denver“ je ponovo imao trojicu raspoloženih igrača, pored Murraya koji je ubacio 32 poena, izvrstan je bio Michael Porter Jr sa 26 poena, kao i Nikola Jokić koji je uz 25 poena imao i 20 skokova, te 9 asistencija.

U polufinalu „Denver Nuggetsi“ igraju protiv „Minnestota Timberwolvesa“.

U polufinale Zapada se plasirala i ekipa „Oklahoma Thundera“ nakon pobjede protiv „New Orleans Pelicansa“ 97-89, što je bila četvrta pobjeda u seriji bez izgubljene utakmice.

U polufinalu „Oklahoma“ čeka pobjednika iz obračuna „Dallas Mawericsa“ i „Los Angeles Clippersa“.

„Boston Celticsi“ su trijumfom protiv „Miami Heata“  102-88 poveli sa 3-1 u seriji. Junak utakmice bio je Derrick White koji je sa 38 poena (8 trojki) vodio svoj tim do pobjede.

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...