TIJELO DJEVOJČICE JOŠ NIJE PRONAĐENO: Produžen pritvor osumnjjičenima za ubistvo Danke Ilić

U pritvoru se nalazi i otac Dejana Dragijevića zbog sumnje da je pomogao sinu da premjesti tijelo

  • Hronika

  • 30. Apr. 2024  

  • 0

Viši sud u Zaječaru produžio je za još 30 dana pritvor Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

Pritvor im po tom rješenju može trajati do 29. maja, potvrđeno je Tanjugu.

Ubistvo Danke Ilić dogodilo se u martu ove godine.

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru od 6. aprila zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti da utiču na svjedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

U pritvoru se nalazi i otac Dejana Dragijevića zbog sumnje da je pomogao sinu da premjesti tijelo ubijene Danke Ilić.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsila Jankovića i Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odvezli na deponiju.

Tijelo djevojčice koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, još uvijek nije pronađeno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...