SCHMIDT U POSJETI POVRATNICIMA: Prevazići nacionalističke narative i umjetne barijere

"Politika nije samo stvar političara, već i svakog građanina, te se u tom cilju uloga nevladinih organizacija mora prepoznati i promovirati", rekao je visoki predstavnik

  • Društvo

  • 30. Apr. 2024  

  • 0

Tokom posjete Kozarcu, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt se sastao sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem, te razgovarao s njim o aktuelnim dešavanjima u BiH, s fokusom na suživot različitih etničkih grupa i zajedničku perspektivu evropskih integracija.


"Istorijska priča o uspjehu EU pokazuje kako svi ljudi mogu imati koristi od prevazilaženja nacionalističkih narativa i prevladavanja umjetnih barijera. Samo funkcionalna država omogućava svima da u miru i slobodno ispoljavaju svoj identitet", naveo je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik Christian Schmidt se sastao i sa predstavnicima NVO Kvart, Izvor i Srcem do mira, kako bi se upoznao sa svakodnevnim životom povratnika u RS.
Sagovornici su Schmidtu potvrdili svoju punu podršku i potpunu posvećenost tijesnoj saradnji i zajedničkom napretku civilnog društva.

"Politika nije samo stvar političara, već i svakog građanina, te se u tom cilju uloga nevladinih organizacija mora prepoznati i promovirati", rekao je visoki predstavnik Schmidt.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...