VUČIĆ SE PRAVDAO AMERIKANCIMA: „Dodik je pod sankcijama SAD-a i evo ga pored mene. Evo, družimo se. Jednom nedeljno popijemo, on čašu rakije, ja…“

Predsjednik Srbije je potom dodao da je bilo kritika i zbog toga što se u Vladi nalaze i „eurofanatični ministri“.

  • Regija

  • 01. Maj 2024  

  • 7

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagirao je danas povodom poruke iz State departmenta u kojoj se navodi da su Sjedinjene Američke Države razočarane uslijed činjenice da su Aleksandar Vulin i Nenad Popović, funkcioneri koji se nalaze pod sankcijama SAD-a, dio nove Vlade Srbije. On je rekao da "Vladu Srbije biraju građani", a potom je iskoristio priliku da pomene i slučaj Milorada Dodika koji se nalazio s njim u društvu, navodeći da se redovno viđaju i da piju zajedno, uprkos tome što je predsjednik Republike Srpske pod sankcijama Amerike.

„Pa dobro, i Milorad Dodik je pod sankcijama SAD-a i evo ga pored mene. Evo, družimo se. Jednom nedeljno popijemo, on čašu rakije, ja čašu vina i šta s tim? To za nas nije lepa vest, ja se nadam da ćemo imati lepe odnose sa našim američkim partnerima. Izuzetno je važno da imamo da imamo dobre odnose. Nisam srećan zbog njihove reakcije, ali Vladu Srbije biraju građani Srbije, šta to znači? Kad protiv nekog uvedu sankcije mi treba da ponizno pokunjimo glavu i da kažemo: ‘Da, hvala vam što ste nas obavestili ko ne sme da bude ništa’. Pa, predsednika Dodika je birao narod i ja poštujem volju naroda kao što i ovde poštujem volju onih koji su izabrani“, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je potom dodao da je bilo kritika i zbog toga što se u Vladi nalaze i „eurofanatični ministri“.

„Čuo sam ja i s druge strane primedbe, ali su ti bili toliko pristojni da o tome ne govore javno. Važno je da je Vlada srpska i da će da sprovodi interese Srbije“, kaže Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...