"SB" PATROLA; MNOGI ZA ROŠTILJ NEMAJU NI VREMENA NI NOVCA: Metalci na ulicama Sarajeva, imaju poruku za federalnu vlast (FOTO)

Sindikat metalaca Federacije BiH organizovao je protestnu šetnju u Sarajevu povodom Međunarodnog praznika rada koji se danas obilježava širom svijeta.

  • Društvo

  • 01. Maj 2024  01. Maj 2024

  • 0

I dok je većina građana BiH ovaj praznik odlučila provesti u kućnoj atmosferi, izletištima ili turističkim destinacijama, metalci su izšali na ulice Sarajeva.

Okupljanje je počelo pred zgradom Doma sindikata odakle su mirno prošetali do zgrade Vlade FBiH.

Sa sobom su nosili transparente i poruke koje, između ostalih, glase: "Dobar radnik, zadovoljan radnik", "Stop robovlasništvu", "Ni dan bez kolektivnog ugovora" i tako dalje.

Sa protesta je poslana poruka kako su u septembru prošle godine predali zahtjev za pokretanje pregovora oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora zbog povećanja satnice, ali do sastanka još uvijek nije došlo.

Oni, inače, zahtijevaju povećanje satnice na 5,68 KM.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...