"BIT ĆE IH JOŠ": Građani Sarajeva očitali lekciju "parking papku", pa najavili slične akcije

Jedan od primjera takvog kažnjavanja zabilježen je u ulici Olimpijska, u naselju Mojmilo,

  • Društvo

  • 01. Maj 2024  

  • 1

Građani Sarajeva su pokazali svoju inovativnost u kažnjavanju nesavjesnih vozača koji nepropisno parkiraju svoje automobile.

Jedan od primjera takvog kažnjavanja zabilježen je u ulici Olimpijska, u naselju Mojmilo, gdje je nesavjesni vozač parkirao automobil u pješačkoj zoni, prenosi Ljudski.ba.

Umjesto tradicionalnih metoda koje uključuju pozive dežurnim skužbama, građani su odlučili posegnuti za originalnijim pristupom. Automobil je ograđen paletama i trakom, a ispod točkova su postavljeni betonski blokovi, čime je otežano njegovo kretanje.

Većina građana se nada da će ovakve akcije podići svijest o važnosti poštovanja saobraćajnih pravila i prava pješaka u urbanim sredinama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...