KOME VJEROVATI: Rus optužio Alcaraza da je upetljan u mrežu namještanja mečeva

Saltzmann navodi i da je Alcaraz u posljednjim mečevima namjerno ispuštao neke od gemova na svoj servis.

  • Sport

  • 02. Maj 2024  

  • 0

Španski teniser Carlos Alcaraz igra promjenljivo u posljednje vrijeme, a Mikhail Saltzmann, bivši vlasnik kladionica Utkin, Nobel i Maljenkov iznosi ozbiljne insinuacije na Carlosov račun.

Saltzmann je prema pisanju Sport Ekspresa, poslao pisma ATP-u i Teniskom savezu Španije, kao i španskom tužilaštvu, sa tvrdnjom da ima dokaze da je treći reket planete povezan sa ljudima umiješanim u ilegalno klađenje.

Saltzmann navodi i da je Alcaraz u posljednjim mečevima namjerno ispuštao neke od gemova na svoj servis.

„U skorije vrijeme mnogi ljudi vole klađenje uživo. I kad se radi o potencijalno posljednjem gemu u meču, veoma velike sume se plaćaju za to, pošto je to posljednje klađenje u meču. A pošto su kvote na Alcarazovu pobjedu veoma male, sume moraju da budu mnogo veće da bi se dobitak osjetio. Imamo veliki turnir na šljaci u Alcarazovoj rodnoj Španiji, cijela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će on da pobijedi, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobjedu u gemu Alcaraza, u slučaju pobjede protivika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alcaraza uplatili otišao je u ruke prevaranata“, rekao je Saltzmann.

Konkretnije, vjeruje se da je riječ o gemovima u mečevima sa Ševčenkom, kada je Carlos na 5:0 servirao u drugom setu, i protiv Struffa na 5:3 u drugom setu.

Alcaraz je na mastersu u Madridu ispao u četvrtfinalu od Andreja Rubljova u tri seta, a Saltzmann kaže da je u kontaktu sa ljudima iz azijsko-pacifičke regije koji prate tragove o namještenim mečevima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...