KRAJ SASTANKA U BANSKIM DVORIMA: Plenković može biti zadovoljan...

Dario Hrebak (HSLS) je nakon sastanka novinarima ispred Banskih dvora poručio da Plenković ima njegov glas, prenosi N1.

  • Regija

  • 06. Maj 2024  

  • 0

U Banskim dvorima je održan sastanak tehničkog premijera Andreja Plenkovića s dosadašnjim partnerima u njegovoj drugoj Vladi, a većina će vjerovatno ostati i u idućoj vladi, dođe li do dogovora HDZ-a i Domovinskog pokreta. Još uvijek nije jasno hoće li i na koji način učestvovati manjine.

Dario Hrebak (HSLS) je nakon sastanka novinarima ispred Banskih dvora poručio da Plenković ima njegov glas, prenosi N1.

"Plenković kao mandatar ima podršku HSLS-a. Nama kao strankama liberalnog svjetonazora bitno je da se sve ono što smo provodili dosad da ide u istom smjeru, Plenković će dobiti našu podršku i imamo povjerenje da će ići istim zacrtanim smjerom. Cilj je da surađujemo sa svim manjinama. Svjesni smo da se DP ne može zaobići, podvrgnut ćemo se volji birača", poručio je Hrebak.

imageMarijana Petir (Foto: Lucija Ocko/Cropix)

imageHrvoje Zekanović (Foto: Lucija Ocko/Cropix)

Predrag Štromar je nakon sastanka poručio da je HNS dao podršku Plenkoviću.

"Mi smo dali premijeru Plenkoviću naš mandat, Plenković će biti mandatar, a s njim smo dogovorili da će napraviti sve najbolje što je moguće u sastavu Vlade. Moramo brinuti o pravima nacionalnih manjina i sigurno će biti dogovor da SDSS bude takav koji neće biti podcijenjen", rekao je.

Plenković imao i glas Veselka Gabričevića iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Novinarima se kratko obratio i Hrvoje Zekanović.

"Hrvatska demokršćanska stranka daje mandat Plenkoviću da sa 76 potpisa ide kod predsjednika Milanovića. Siguran sam da će Hrvatska za četiri godine biti bolja država", rekao je.

Na današnjem sastanku je bila i nezavisna zastupnica Marijana Petir.

Od HDZ-ovaca viđeni su kako na sastanak dolaze glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić te tehnička ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

imageMirko Budisa, Dario Hrebak (Foto: Lucija Ocko/Cropix)

imagePredrag Štromar (Foto: Lucija Ocko/Cropix)

imageKarlo Ressler (Foto: Lucija Ocko/Cropix)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...