SDA O NASTAVKU SUKOBA RED ARMYJA I ULTRASA: "Iako je prošlo više od 48 sati od događaja, nalogodavci i počinitelj..."

Kako su naveli, tome je prethodio oružani upad na privatni posjed i kuću u kasnim noćnim satima večer prije.

  • Hronika

  • 06. Maj 2024  06. Maj 2024

  • 0

Povodom informacija koje su potvrđene iz uprave FK Velež da je, uz pomoć dronova i kiseline, oštećen travnjak stadiona "Rođeni", Gradska organizacija SDA Mostar poziva nadležne organe, prvotno Ministarstvo unutarnjih poslova i Tužiteljstvo HNK, da promptno reagiraju, utvrde tko su počinitelji ovog djela i iste procesuiraju, saopćeno je iz SDA Mostar.

Kako su naveli, tome je prethodio oružani upad na privatni posjed i kuću u kasnim noćnim satima večer prije. Podsjetimo, članovi navijačke skupine Ultras Mostar u petak 3. maja oduzeli su 50 transparenata svojih protivnika Red Army.

Objavljen je i videozapis s nadzorne kamere. Odgovor je to na "akciju" navijača Red Armyja koji su 8. aprila Ultrasima oduzeli neke od glavnih transparenata.

"Iako je prošlo više od 48 sati od događaja, nalogodavci i počinitelji tog kaznenog djela još nisu identificirani, unatoč indicijama, a prije toga i upozorenjima nadležnima. Smatramo kako je posljednjim događanja narušena sigurnosna situacija u Mostaru, pri čemu se obični građani našeg grada osjećaju nesigurno i nezaštićeno od strane onih koji su zaduženi za čuvanje reda i sigurnosti", istaknuli su iz SDA Mostar, prenosi Bljesak.info.

Kako su naveli, traže od MUP HNK veće i efikasnije prisustvo policijskih službenika jer "nesprječavanje, nedjelovanje ili prešutno odobravanje može samo dodatno zakomplicirati sigurnosnu situaciju".

"Ovakva situacija je premašila okvire navijačkog ponašanja te apeliramo na sve relevantne činitelje društvenog života Mostara i Hercegovine, a posebno medije da profesionalno izvještavaju i doprinesu smirivanju tenzija", kažu u SDA Mostar i dodaju da su iskazali svoju potpunu podršku upravi FK Velež. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...