ŠOKANTNO OTKRIĆE PORTALA "ISTRAGA": Presuđivani narko diler Samedin Fišić Šišmiš bio dio delegacije ministra Rame Isaka tokom posjete Potočarima! (FOTO)

Fišiću se trenutno pred kantonalnim sudom sudi zbog organiziranog kriminala u vezi sa trgovinom drogom. Suđenje se odvija sporo, jer je ova grupa stajala iz dojava o lažnim bombama u Sarajevu.

  • Mini market

  • 07. Maj 2024  07. Maj 2024

  • 6

Sjećate li onog snimka kada delegacija porodice Isak koju su činili otac Ramo, ministar unutrašnjih poslova FBiH, sin Arnel, zastupnik u Predstavničkom domu FBiH, i drugi sin Rusmir, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica, trijumfalno ulazi u Memorijalni centar Srebrenica.

Na objavljenom videu, vidi se da je dio delegacije bio i “berber” Irfan Tepić koji je tog dana u eskortu sa ministrom policije doputovao u Srebrenicu. No, jedna osoba nije baš u prvom planu. Sa berberom Tepićem, u delegaciji ministra unutrašnjih poslova FBiH putovao je i Samedin Fišić zvani Šišmiš.

altAmedin Fišić i Irfan Tepić u Potočarima

Ova fotografija je nastala 26. aprila ove godine u Spomen sobi Memorijalnog centa Potočari. U crvenom okviru je Samedin Fišić. Fotografiju je tog dana objavio ilidžanski berberin Irfan Tepić, označivši Fišića na Instagramu. Nekoliko minuta ranije, Tepić je sa Ramom Isakom i njegovim sinovima (svi su bili na otvaranju njegovog frizerskog salona) prošetao Memorijalnim centrom Potočari.

altIrfan Tepić sa Ramom Isakom i sinovima

altRamo Isak, Anel Isak, Irfan Tepić (u pozadini Samedin Fišić)

Dok berberin Tepić sa Ramom i Arnelom Isakom pozira ispred ulaza u Memorijalni centar, iza njih stoji narko diler Samedin Fišić Šišmiš (strelica – obratiti pažnju na fotografiju 1, kravatu i torbicu). Šišmiš je tog dana bio u pratnji berbera Irfana Tepića, a Tepić je bio dio delegacije ministra Rame Isaka i njegove porodice.

A ko je Samedin Fišić Šišmiš koji je bio dio delegacije federalnog ministra unutrašnjih poslova.

alt

Samedin Fišić Šišmić tokom jednog od hapšenja

“Samedin Fišić zv. File i Šišmiš, nastanjen na Ilidži, rođen 1981. godine, osuđivan: Presudom Općinskog suda II Sarajevo, od 25. juna 1998. godine, zbog krivičnog djela iz člana 148, izrečena mjera sudskog ukora, presudom Kantonalnog suda u Sarajevu, od 23.2. 2001. godine, zbog krivičnog djela iz člana 171 (prekid trudnoće) na kaznu zatvora od devet godina i četiri mjeseca, Presudom Općinskog suda u Sarajevu od 6.3.2006. godine zbog krivičnog djela 274 (Lažna porezna isprava), na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uslovno, Presudom Općinskog suda u Sarajevu od 23.11. 2011., zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, Presudom Općinskog suda u Sarajevu, od 12.12. 2017. godine zbog krivičnog djela iz člana 239 (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), na kaznu zatvora od jedne godine, uslovno”, piše u kaznenoj evidenciji Amedina Fišića zvanog Šišmiš.

Fišiću se trenutno pred kantonalnim sudom sudi zbog organiziranog kriminala u vezi sa trgovinom drogom. Suđenje se odvija sporo, jer je ova grupa stajala iz dojava o lažnim bombama u Sarajevu.

Ali sve to mu nije prepreka da bude dio delegacije federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...