DODIK „PROGLASIO“ DRŽAVU REPUBLIKU SRPSKU: "Pod vodstvom Vojske Republike Srpske odbranjena je...."

Kazao je da je Vojsku Republike Srpske stvorio srpski narod.

  • Vijesti

  • 10. Maj 2024  

  • 4

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, pripadnicima Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske, rekao je Dodik.

Kazao je da je Vojsku Republike Srpske stvorio srpski narod.

- Ona je narodna i odbrambena, a 12. maj, dan kada je formirana Vojska Republike Srpske je jedan od važnijih datuma u našoj istoriji, naveo je Dodik.

-Pod vodstvom Vojske Republike Srpske odbranjena je država Republika Srpska koja je formirana 9. januara. Odbranjeni su životi, vjekovna ognjišta i materijalna sredstava. Nikada ne smijemo zaboraviti herojstvo, hrabrost, čast i odvažnost pripadnika Vojske Republike Srpske koja je časno branila svoj narod u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Izražavam posebnu zahvalnost svima koji su svoje živote i zdravlje ugradili u temelje Republike Srpske, a naša dužnost je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i njegujemo sjećanja na borce koji su nam donijeli slobodu i mir, naveo je Dodik.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...