I NIJE TAJNA DA SU DŽEKO I TADIĆ U LOŠEM ODNOSU SA TRENEROM: Zato su pokucali na vrata predsjednika kluba

Turski trener je na početku sezone sa svojim iskusnim zvijezdama razmjenjivao ideje o planu igre.

  • Sport

  • 10. Maj 2024  10. Maj 2024

  • 0

Fenerbahče tri kola prije kraja turskog prvenstva kasni šest bodova za Galatasarayem i sve je izvjesnije da će Galata odbraniti titulu prvaka.

Razlog slabijih igara Fenerbahče u drugom dijelu sezone mnogi vide u lošim odnosima iskusnijih igrača, koje predvode kapiten Edin Džeko i Dušan Tadić, s trenerom Ismailom Kartalom, prenosi Faktor.  Turski trener je na početku sezone sa svojim iskusnim zvijezdama razmjenjivao ideje o planu igre.

Počevši od drugog dijela lige, Kartal se razilazio s Džekom i Tadićem oko taktičkih zamisli.

Džeko i Tadić su, tvrde turski mediji, pokucali i na vrata predsjednika kluba Alija Koca i predložili da Kartal pojača stručni štab.

Od predsjednika su dobili pozitivni mišljenje. Navodno je na stolu bilo ime trenera Zorana Mirkovića, nekadašnjeg igrača Fenera i bivšeg trenera Partizana, ali Kartal to nije prihvatio.

Sada je izvjesno da će Fenerbahče u novoj sezoni tražiti novog trenera. I pod uvjetom da Koc ostane predsjednik, klub će tragati za strancem na klupi. Džeku ugovor s Fenerom veže do kraja naredne takmičarske godine. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...