UKRAJINSKI GENERAL O RUSKOM PRODORU: "Ovo je testiranje prije ključne odluke"

"Agresori trenutno ispituju stabilnost naših odbrambenih linija na ratištu prije nego što odaberu najprikladniji smjer za ofanzivu", zaključio je general.

  • Evropa

  • 10. Maj 2024  

  • 0

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Pavliuk je u intervjuu za britanski The Economist rekao da će rat ući u kritičnu fazu u naredna dva mjeseca, dodajući da ruske snage trenutno traže najpovoljniji smjer za svoju ofanzivu. U isto vrijeme, ukrajinska vojska priprema novih 10 brigada koje će odbijati ruske napade, rekao je.

Prema Pavliukovim riječima, nedavno odobrena američka pomoć u oružju i opremi je tek počela stizati na ratište, na kojem Rusi trenutno koriste sve što imaju

"Rusija zna da bi se, ako dobijemo dovoljno oružja u roku mjesec ili dva, situacija mogla okrenuti protiv njih", rekao je ukrajinski general, koji vjeruje da će se usprkos prodoru na sjeveroistoku prema Harkivu Rusi nastaviti fokusirati na istočne regije Donjeck i Luhans.

"Agresori trenutno ispituju stabilnost naših odbrambenih linija na ratištu prije nego što odaberu najprikladniji smjer za ofanzivu", zaključio je general.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...