BIVŠI REPREZENTATIVAC BiH: Sergej Jakirović osvojio naslov prvaka s Dinamom, pustio suzu zbog majke, pa objavio jednu fotografiju...

Osim Zrinjskog, Jakirović je u trenerskoj karijeri predvodio Sesvete, Goricu, Maribor i Rijeku.

  • Sport

  • 12. Maj 2024  

  • 0

Sergej Jakirović (47) sa zagrebačkim Dinamom osvojio je titulu prvaka Hrvatske, a uskoro će imati priliku osvojiti i duplu krunu.

Dinamo je u subotu pobijedio Osijek sa 1:0 te dva kola prije kraja osigurao novi naslov.

Za Jakirovića je ova sezona bila puna uspona i padova, nekoliko puta su hrvatski mediji najavljivali njegov otkaz zbog lošijih rezultata, a nedavno mu je umrla majka.

Emotivni Jakirović je tokom proslave pustio i suzu, a na svom Instagramu je objavio samo jednu rečenicu sa svog predstavljanja.

alt

Naime, Jakirović, koji je Dinamo preuzeo 21. augusta ove godine, je na predstavljanju poručio da će tim iz Zagreba biti prvak Hrvatske.

Na kraju se ta najava ispostavila kao tačna, pa će Dinamo u narednoj sezoni predstavljati Hrvatsku u kvalifikacijama za Ligu prvaka. To je Jakiroviću drugi trofej u trenerskoj karijeri.

Bivši reprezentativac BiH je u sezoni 2021. / 2022. sa Zrinjskim dominantno osvojio PL BiH.

Osim Zrinjskog, Jakirović je u trenerskoj karijeri predvodio Sesvete, Goricu, Maribor i Rijeku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...