VELIKI PROMAŠAJ KLADIONICA: Švicarska je pred finale bila tek na trećem mjestu, iza Hrvatske te Izraela!

Čak se špekuluralo da bi Izrael mogao slaviti u Švedskoj, što se pak nije desilo uprkos potrošenom brdu novca.

  • Zabava

  • 12. Maj 2024  

  • 0

U novijoj historiji Eurosonga nije se dogodilo da kladionice u ovolikoj mjeri promaše pobjednika kao ove godine u Švedskoj.

Loreen je prošle godine uvjerljivo pobijedila nakon što je u finale Eurosonga ušla s istim postotkom šanse za pobjedu na Eurosongu koji je ove godine imao Baby Lasagna. Šanse koje se penju iznad 50% rijetko su se događale.

I Ukrajina je 2022. godine imala više od 50% šanse pred početak finala i uvjerljivo pobijedila. Hrvatska je također imala više od 50 % šansi, no osvojila je drugu poziciju, iza Švicarske koja je na kladionicama stajala prilično loše, tek 20-tak %.

Medji pišu da je Izrael počeo munjevito rastao na kladionicama nakon drugog polufinala. Navodno su se mediji jako angažirali u pozivanju gledalaca iz Evrope da glasaju za Eden i njenu pjesmu Hurricane. Internet su preplavili oglasi i reklame na kojima se pojavila pjevačica i bilo je jasno da je u toku skupa marketinška kampanja.

Čak se špekuluralo da bi Izrael mogao slaviti u Švedskoj, što se pak nije desilo uprkos potrošenom brdu novca.

Na dan finalnog raspleta Eurosonga, Hrvatska je na kladionicama bila prva s 38 % izgleda na pobjedu, Izreal je bio drugi s 25 % dok je Švicarska bila tek na trećem mjestu s 11 % izgleda za pobjedu. U konačnici, slavio je predstavnik Švicarske, Hrvatska je bila druga, dok je Izreal zauzeo peto mjesto.

Eurovizijska zajednica i kladionice pretpostavile su da će Izrael dobiti velik broj bodova od publike, a Eden je u finale Eurosonga ušla s 20% šanse za pobjedu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...