VULIN U DELIRIJU: „Kakvo pomirenje? Da se pomirimo s tim da je Naser Orić…“

Komentirajući sjednicu Vijeća sigirnosti UN-a na kojoj bi trebalo da se nađe ova rezolucija, Vulin je rekao da ni dnevni red ni datum nisu nešto o čemu se može odlučitvati.

  • Regija

  • 14. Maj 2024  

  • 5

-Rezolucija o Srebrenici i navodnom genocidu nije ništa drugo, nego rezolucija o srpskom narodu. Ono što Srbija i Republika Srpska mogu da urade u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, jeste da srpski narod učini istinu o sebi poznatom, izjavio je za RTRS Vučićev megafon Aleksandar Vulin, potpredsjednik Vlade Srbije.

- Mi više od toga ne možemo da tražimo, ni da učinimo. Rezolucija o Srebrenici nema nikakvu ideju o tome da nas pomiri, rekao je Vulin.

Komentirajući sjednicu Vijeća sigirnosti UN-a na kojoj bi trebalo da se nađe ova rezolucija, Vulin je rekao da ni dnevni red ni datum nisu nešto o čemu se može odlučitvati.

- Da je velika borba jeste. Aleksandar Vučić uložio je mnogo napora, vremena, energije i truda zajedno sa svojim saradnicima, da istina stigne do svih, kazao je Vulin.

-Dejtonski sporazum omogućio da nastupi mir u BiH, što znači da nema ratnih sukoba na prostoru BiH. A pomirenje. Kakvo pomirenje? Da se pomirimo s tim da je Naser Orić slobodan čovjek? Da je Atif Dudaković heroj? Ne možemo se pomiriti oko građanskog rata u BiH, to nije moguće, rekao je Vučićev megafon Vulin.

-Kako narodi u BiH mogu da funkcionišu zajedno kada se stalno od srpskog naroda očekuje da kaže da je genocidan.  Јel` to ta rezolucija? Јel` to to pomirenje? E, ne možemo da se pomirimo oko toga, zaključio je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...