UPRKOS SJAJNOJ SEZONI: Selektor Njemačke neće pozvati Hummelsa za EURO, a na spisku nema mjesta ni za zvijezdu Bayerna...

(...) Leon Goretzka.

  • Zabava

  • 14. Maj 2024  14. Maj 2024

  • 0

Mats Hummels (35) igra sjajnu sezonu u Borussiji Dortmund. Jedan je od najzaslužnijih za ulazak u finale Lige prvaka, gdje će Nijemci igrati protiv Real Madrida.

Prekaljeni stoper zabio je za pobjedu kod Parižana, a ove sezone u 38 nastupa ima četiri gola i asistenciju kroz 2752 minute igre.

Uprkos dobroj formi Hummels neće igrati za Njemačku na predstojećem Euru. Mjesec dana uoči početka turnira Fabrizio Romano donosi kako je selektor Julian Nagelsmann odlučio izostaviti svjetskog prvaka iz 2014.

Umjesto Hummelsa na spisku je Eintrachtov Robin Koch, prenose agencije.

Hummels ima 78 nastupa i pet golova za Elf, a posljednji put je nastupio 21. novembra 2023. u 2:0 porazu kod Austrije u prijateljskoj utakmici.

Sky Sport također javlja da na spisku za Euro Nagelsmann neće imati ni zvijezdu Bayerna Leona Goretzku.

Njemačka Euro otvara protiv Škotske 14. juna, a u grupi su još Švicarska i Mađarska.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...