„POKLOPI SE UŠIMA, MILE, SVE BI DAO…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika, ukinuo je komentare, ali bilo je prekasno…

Jedini put kada je Dodik ostao dosljedan svojim najavama ga je doveo do redovnih posjeta Suda BiH, kojeg je također tvrdio da ne priznaje, a čime dokazuje da granica između entiteta nije stvarna već simbolična, kazala je Marić za "Slobodnu Bosnu"

  • Mini market

  • 15. Maj 2024  

  • 1

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Milorad Dodik, ili onaj ko je zadužen za društvene mreže lidera SNSD-a, ukinuo je mogućnost komentiranja nakon što su se oglasili režimski botovi, ali bilo je prekasno.

-SNSD još nije odlučila na koji način će se ponašati kada je riječ o nametnutim rješenjima koja se odnose na Izborni zakon BiH. Postoji mogućnost da se sačeka stupanje na snagu izbornog zakona Republike Srpske, ali će se o svemu razgovarati sa predstavnicima političkih partija koje čine vladajuću koaliciju u Srpskoj, poručio je Dodik.

No, sasvim je jasno da će i Dodik, baš kao i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevancić „progutati žabu“, a kako kaže Stevandić "čak i krokodila".

O svemu je za „Slobodnu Bosnu“ govorila politička analitičarka Ivana Marić.

-Ovo je potpuno očekivan potez Milorada Dodika i svako ko iole prati političke zbivanja u BiH, posebno političko djelovanje Dodika, je mogao znati da će on nakon mnogo galame i verbalne pobune pokleknuti i ispoštovati zakone. Često ponavljam da ne treba slušati šta Dodik priča, već da treba gledati šta Dodik i njegovi poslušnici rade. Ne postoji više osoba u vladajućim strukturama RS-a. Postoji samo Dodik i oni koji govore i rade ono što im on naredi ili odobri.

Dodik svojim riječima negira BiH, negira sve njene institucije, sudove, zakone BiH, kao i OHR, Schmidta i njegove odluke. Svojim ponašanjem Dodik je pokazao da, ne samo da sve to priznaje, već i da se boji nepoštivanja jer zna da to sa sobom nosi ozbiljne konsekvence. Zadnji primjer je to što je najavio da će SNSD sudjelovati u izborima po pravilima koje je raspisao Schmidt, čime je još jednom potvrdio da je svjestan da mora da poštuje njegove odluke i njegovu moć. Jedini put kada je Dodik ostao dosljedan svojim najavama ga je doveo do redovnih posjeta Suda BiH, kojeg je također tvrdio da ne priznaje, a čime dokazuje da granica između entiteta nije stvarna već simbolična, kazala je Ivana Marić za „Slobodnu Bosnu“

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...