VASKOVIĆ OTKRIVA DETALJE DRAME U DODIKOVIM REDOVIMA: "Odnosi u vrhu SNSD-a teško poremećeni, dok Cvijanovićka i Košarac čekaju poziv na saslušanje, Dodik se obračunava sa…"

-Optužba nije direktno izrečena, ali se jedino na opisani način može iščitati demanti Staše Košarca, koji je rekao da nije on Cvijanovićevoj predložio Kola, već da su to učinile vlasti Paname, piše novinar Slobodan Vasković.

  • Mini market

  • 15. Maj 2024  

  • 0

Odnosi u vrhu SNSD-a su teško poremećeni, nakon što je objavljeno da Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Fatiha Kola, počasnog Konzula BiH u Panami, zbog pranja novca za narkokartel “Tito i Dino”.

Željka Cvijanović, koja je Kola predložila za konzula, a Predsjedništvo BiH u oktobru 2023. godine podržalo njegovo imenovanje, zatražila je njegovu smjenu (smijenjen je 14.05.o.g.), ali je na njen račun pala teška optužba da je ona, lično, iz samo njoj znanih razloga, predložila Kola za konzula.

Optužba nije direktno izrečena, ali se jedino na opisani način može iščitati demanti Staše Košarca, koji je rekao da nije on Cvijanovićevoj predložio Kola, već da su to učinile vlasti Paname, piše novinar Slobodan Vasković.

-Na taj način, Košarac je direktno optužio Cvijanovićevu da je, zajedno sa nekim od funkcionera iz vlasti Paname, predložila perača narkonovca na poziciju konzula.

Panama Mama, što jeste Cvijanovićeva nakon otrkivanja stvarnog Kolovog zanimanja - narkokriminala milionskih razmjera, tako se našla u poziciji da bude osumnjičena kao saradnik narkokartela “Tito i Dino”, iako je Košarac, prije imenovanja Kola na poziciju počasnog konzula, imao susrete sa njim. I to u Panami.

Sada se logično zapitati da li je Košarac na taj, naoko, besmisleni put išao po nalogu Cvijanovićeve da bi prenio određene poruke Kolu ili je, pak, lažno optužio Cvijanovićevu kako bi pokušao demantovati svoje lične veze sa peračem narkonovca kartela “Tito i Dino”?

BiH nema ni labave veze sa Panamom, pa je nesporno da je Košarac zloupotrijebio poziciju državnog ministra da bi sa Kolom, u Panami, dogovorio poslove koji, kako stvari stoje, imaju vrlo malo veze sa poštenim, a veoma mnogo sa podzemnim.

Kol je, kao počasni bh. konzul, predao akreditive vlastima Paname u decembru 2023. godine, a Košarac ga je posjetio u septembru 2022. godine u Panami.

Kola istražuje Tužilaštvo BiH kao perača narkonovca za kartel “Tito i Dino”, što se saznalo nakon akcije “Crna Kravata 2”.

Košarčeve indirektne optužbe na račun Cvijanovićeve izvjesno Panama Mama nije dobro primila, jer bi trebala biti saslušana u Tužilaštvu BiH oko toga zašto je predložila Kola za počasnog kozula i kakve su njene veze sa njim?

Naravno, i Košarac bi morao biti saslušan, kako bi pojasnio kakve je to trgovinske veze uspostavio sa Kolom i da li su te veze podzemne, vezane za narkotike i pranje novca od njihove prodaje?

Dok Panama Mama i Panama Bed Boj čekaju poziv za salušanje, Milorad Dodik se obračunava sa Nenadom Stevandićem preko Nenada Nešića koji tvrdi da, za razliku od Stevandića, on neće “gutati žabe” koje im je servirao Kristijan Šmit i CIK BiH; Prvi nametanjem tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, a CIK BiH donošenjem odluke o raspisivanju izora 06.10.o.g., po Izbornom zakonu na kojem je intervenisao Šmit, piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...