VIJESTI IZ VLADE BRČKO DISTRIKTA: Usvojena Odluka o visini novčane pomoći uposlenicima uslijed...

(...) rasta potrošačkih cijena.

  • Društvo

  • 15. Maj 2024  15. Maj 2024

  • 0

Na sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održanoj danas usvojena je Odluka o visini novčane pomoći uposlenicima uslijed rasta potrošačkih cijena u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine za 2024. godinu koja se ne smatra dohotkom od nesamostalne djelatnosti i ne podliježe oporezivanju. Visina novčane pomoći iznosi do 2.400 KM, a novčanu pomoć poslodavac može isplatiti do 31. decembra 2024. godine.

Na prijedlog Direkcije za financije donesena je Odluka o visini stope poreza za nekretnine u Brčko distriktu BiH za 2025. godinu. Visina stope iznosi 0,05 posto na poreznu osnovicu. Također, odobren je i Nacrt srednjoročne makroekonomske projekcije i fiskalne politike Brčko distrikta BiH za razdoblje 2025. - 2027. godine, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Na prijedlog Odjela za stručne i administrativne poslove usvojena je Odluka o dodjeli sredstava za financiranje ili sufinanciranje programa i projekata od javnog interesa u iznosu od 149.978,98 KM.

Na prijedlog istog Odjela odobrena je tekuća donacija te je usvojen Program utroška sredstava za financiranje pacijentskih udruga Brčko distrikta BiH. Visina ukupnih sredstava za ovu namjenu po ovom Programu iznosi 40.000 KM. Minimalni iznos sredstava koji se može odobriti iznosi 1.000 KM, a maksimalni iznos 5.000 KM.

Članovi Vlade usvojili su Odluku o načinu raspodjele sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih osoba koje se žele integrirati u lokalnu zajednicu. Također, usvojena je i Odluka o načinu raspodjele sredstava za realizaciju Programa stambenog zbrinjavanja, sanacija / rekonstrukcija ratom oštećenih / porušenih stambenih jedinica na području Brčko distrikta BiH. Maksimalan iznos sredstava koja se mogu dodijeliti po jednom korisniku iznosi 27.000 KM.

Na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu dana je suglasnost na Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ujedinjenih Meksičkih Država o obrazovnoj, kulturnoj i sportskoj suradnji. Također, na prijedlog istog Odjela dana je i suglasnost na Izvješće o radu Upravnog odbora Turističke organizacije Brčko distrikta BiH za razdoblje od 15. ožujka 2023. godine do 31. decembra 2023. godine. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...