TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU: Pripadnik Hrvatske ratne mornarice preminuo tokom obuke, oglasio se MORH

U toku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja.

  • Hronika

  • 15. Maj 2024  15. Maj 2024

  • 0

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice preminuo je danas, 15. maja 2024. godine, tokom planirane obuke ronjenja koja se provodila kod otoka Čiova.

Na mjestu događaja odmah ga je pokušao reanimirati medicinski tim Hrvatske ratne mornarice, nakon čega je odvezen u Klinički bolnički centar Split.

U toku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja.

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog štaba OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid u ime Ministarstva odbrane i Hrvatske vojske izražavaju žaljenje i duboku sućut porodici i kolegama preminulog pripadnika Hrvatske ratne mornarice, pišu hrvatski mediji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...