DRAMATIČNA ZAVRŠNICA: Košarkaši Bosne pobjedili Mladost i osigurali treće mjesto uoči play-offa

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Zubac sa 24 i Ilić sa 21 poenom, a kod Mladosti Špago sa 23 i Aleksić sa 17 poena.

  • Sport

  • 15. Maj 2024  

  • 0

Košarkaši Bosne pobijedili su večeras u Sarajevu Mladost izi Mrkonjić-Grada sa 91:86, u susretu posljednjeg, 10. kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine.

Bosna je u susret sa posljednjeplasiranom ekipom Lige za prvaka ušla kao apsolutni favorit, ali je uspjela tek u posljednjih nekoliko minuta prelomiti rezultat u svoj korist.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Zubac sa 24 i Ilić sa 21 poenom, a kod Mladosti Špago sa 23 i Aleksić sa 17 poena.

Studenti su Ligu 6 završili s omjerom 5-5 i osvojili su treće mjesto na tabeli uoči play-offa, ispred Širokog koji ima isti učinak, ali lošiji skor u međusobnim susretima, navodi Fena.

Bosna će kao trećeplasirani tim Lige 6 u polufinalu play-offa igrati protiv banjalučkog Borca, koji je ligu završio na drugom mjestu. U drugom polufinalu sastat će se prvoplasirani tim na tabeli Igokea i Široki.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...