"SB" NA LICU MJESTA: Selektor Sergej Barbarez objavio spisak igrača za Englesku i Italiju (FOTO)

Barbarezov spisak u mnogome se razlikuje od onoga koji je objavio Milošević pred baraž za EURO 2024.

  • Sport

  • 16. Maj 2024  16. Maj 2024

  • 1

Sergej Barbarez danas je objavio spisak igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine na koje će računati u prijateljskim mečevima protiv Engleske i Italije.

Tako je danas u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održana konferencija za medije, a na kojoj je Barbarez odlučio da objavi svoj prvi spisak kao selektor Zmajeva.

Barbarezov spisak u mnogome se razlikuje od onoga koji je objavio Milošević pred baraž za EURO 2024. Na njemu nema nekoliko igrači koji su ranije bili standradni prvotimci (Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ibrahim Šehić...), ali su tu imena nekih novih igrača koji bi u budućnosti mogli biti okosnica tima, navodi Faktor.

Barbarez je za predstojeće utakmice pozvao sljedeće igrače:  

Golmani: Nikola Vasilj (St. Paulli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

Odbrana: Jusuf Gazibegović (Sturm), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Braunschweig), Nikola Katić (Zurich), Stjepan Radeljić (Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus).

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Dal Varešanović (Rizespor) Denis Huseinbašić (Keln), Ivan Bašić (Orenburg), Armin Gigović (Midtjylland), Dženis Burnić (Karlsruher), Haris Hajradinović (Kasimpaša)Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), David Vuković (Borac).

Zmajevi će 3. juna gostovati Engleskoj u Newstaleu, a šest dana kasnije u Emopliju ćemo igrati protiv Italije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...