VUKANOVIĆ ZA „SB“: „U Beogradu sam kupio knjigu koju je Šešelj napisao o meni, nije ni jeftina; Dodika pozivam da bude muško...“

(...) i da bojkotuje izbore kao što je i najavio.

  • Politika

  • 18. Maj 2024  18. Maj 2024

Zastupnik u NSRS-u i lider liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović rekao je jučer da će opozicija bojkotovati sastanak na koji ih je pozvala vladajuća koalicija u RS-u, a na kojem bi se trebali odrediti o lokalnim izborima koji su zakazani za 6. oktobar. 

Prekjučer, pak, predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ta vladajuća stranka u RS-u predlaže koalicijskim partnerima da ne sudjeluju na Lokalnim izborima po Izbornom zakonu BiH.

NOVA PORUKA ZA DODIKA DO PONEDJELJKA

Vukanović je izjavio i ovo: „Ne pada mi na pamet, ni meni, a vjerujem ni ostatku opozicije. Nismo imali sastanak ali vjerujem da će i ostatak opozicije ostati pri principijelnom stavu. Vjerujte mi ja bih prije skočio u jamu, i prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu. To bih lakše preživio nego da sa Dodikom napravim neki dil.”

Nazvali smo ga jučer da pitamo, misli li da će Dodik izaći na izbore. „Ma ne da mislim, nego znam da će Dodik izaći na izbore. Samo traži drugu varijantu. Ali ja ga pozivam da bude muško i principijelan, da riječi pretvori u djela i bojkotuje izbore. Poslaću ja njemu do ponedjeljka novu poruku“, rekao je Nebojša Vukanović za „Slobodnu Bosnu“..

Nebojša Vukanović (Foto: Slobodna Bosna)

Vukan je Miletu noćna mora. To odavno znamo. Bez obzira što nama izgleda kao da ovog drugog nije briga šta mu poručuje političar iz Trebinja. „Uzurpator i njegovi satrapi ne prestaju da se valjaju u sopstvenom blatu, koje su sami napravili i sebe doveli u bezizlaznu situaciju jer izlazak na lokalne izbore i legitimizacija Christiana Schmidta i njegovih odluka, je jedan od najtežih poraza i kapitulacija, u moru posrtanja. Navukli smo ih u zamku i politički uništili, a to priznaje i sam Uzurpator koji je za Srnu izjavio da je skrenuo sa puta“, govorio je Vukanović neki dan:

„Posebno je sramno što pravi neprimjerene paralele sa Srbima na Kosovu, jer ih je on, između ostalih, gurao u provaliju, podržao Briselski sporazum i izlazak na izbore po Izbornom zakonu Prištine a sada ih vrijeđa, jer se ne može porediti položaj Srba u Zvečanu i Mitrovici sa onim i Banjaluci i Trebinju, ali ako ovako nastavi da vodi samoubilačku politiku i urušava Republiku Srpski i njene institucije, bojim se da ćemo doživjeti tešku sudbinu i položaj Srba na Kosovu. Nije problem što on tumara, posrće i pada, već što narod žrtvuje, što sa njim posrće i što ga gura u provaliju, a sve zbog ličnih interesa i privilegija familije i oligarhije, koja je spremna žrtvovati i narod i RS.“

SITNA SLOVA, KOŽNI UVEZ

Jučer smo objavili da je predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić pozvao sve stranke u parlamentu RS-a, kao i sve stranke u lokalnim zajednicama, na konsultacije u vezi s održavanjem lokalnih izbora. On je bio, neugodno iznenađen što su predstavnici SDS-a, PDP-a, NF-a i Stranke za pravdu i red, samo nekoliko minuta nakon što je saopćena ova namjera za održavanjem konsultacija, „a da nisu ni vidjeli poziv i dnevni red, pokrenuli nevjerovatnu, uvredljivu kampanju“ prema njemu. "Ovo je krunski dokaz da su cijelo vrijeme radili s Christianom Schmidtom i nekim ambasadama na stvaranju zakona koji je nametnuo Christian Schmidt. Njihova reakcija više je iskaz lojalnosti stranom faktoru nego racionalnog razmišljanja."

Kada smo razgovarali s Vukanovićem on do tada nije ni čuo ovu Stevandićevu izjavu. Pa je komentarisao za „SB“:

"Tako je. Svi smo mi izdajnici. I za Šešelja. Kupio sam knjigu koju je napisao o meni, da vidite kako lijepo piše, sve sitna slova, hahaha... Knjiga ima hiljadu strana, možete misliti kako se služba aktivirala. Kožni uvez, ne bi takva bila da je napisao knjigu o Putinu. Išao sam u Beograd da je kupim, Zove su 'Praznoglavi uškopljeni jarac Nebojša Vukanović'. Zamislite, hiljadu strana, analiza mojih nastupa, tekstova...“

Foto: Arhiv

Koliko košta knjiga, pitamo ga: „Dvadeset eura, nije ni jeftino.“

Ratni zločinac Vojislav Šešelj napisao je, dakle, hiljadu strana o Nebojši Vukanoviću? Previše je i pročitati ovaj podatak.

(Dino Bajramović) 

trenutak ...