SUD U SAN FRANCISCU: Napadač koji je čekićem izudarao supruga Nancy Pelosi dobio 30 godina zatvora

Sudac u San Franciscu izrekao je kaznu u petak, izvijestili su američki mediji. Tužitelj je tražio 40 godina.

  • Svijet

  • 18. Maj 2024  

  • 0

Nešto više od 18 mjeseci otkako je suprug Nancy Pelosi, bivše demokratske predsjednice Zastupničkog doma američkog Kongresa, Paul Pelosi napadnut čekićem u svom domu u San Franciscu, počinitelj je osuđen na 30 godina zatvora.

Sudac u San Franciscu izrekao je kaznu u petak, izvijestili su američki mediji. Tužitelj je tražio 40 godina.

Napadača na Paula Pelosija porota je već proglasila krivim u studenom za pokušaj otmice javnog službenika i napad na člana uže obitelji javnog službenika.

Napad je izazvao bijes i pokrenuo raspravu o politički motiviranom nasilju.

Paul Pelosi, koji sada ima 84 godine, napadnut je i teško ozlijeđen u kući Pelosijevih u San Franciscu krajem 2022. godine, nekoliko dana prije izbora za američki Kongres. Nakon napada morao je na operaciju zbog frakture lubanje i teških ozljeda desne ruke i obje šake.

Američki mediji otkrili su nedugo nakon zločina da se muškarac zanimao za razne teorije zavjere i laži koje je na internetu promovirao bivši američki predsjednik Donald Trump o navodnoj prevari na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Policija je tada izjavila da je počinitelj namjeravao domoći se tadašnje predsjednice Zastupničkog doma SAD-a za taokinju i “razbiti joj patele”.

Htio ju je prikovati za invalidska kolica kako bi pokazao drugim članovima Kongresa da njihova “djela imaju posljedice”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...