BIVŠA AGENTICA FBI-a OBJASNILA KAKO PUTOVATI SIGURNO: Pravila kojih se treba pridržavati

Kada uđe u sobu, uvijek koristi dodatnu sigurnosnu bravu. Ona je objasnila da ove zaštitne mjere primjenjuje jer se na službenom putu osjećala nesigurno.

  • Šareni svijet

  • 18. Maj 2024  18. Maj 2024

  • 0

Bivša specijalna agentkinja FBI-ja i službenica CIA-e Tracy Walder otkrila je nekoliko savjeta koji će vam pomoći da putujete sigurnije.

Između ostalog, govorila je o tome na kojim spratovima je najsigurnije rezervirati hotelsku sobu, piše Independent.

Prije putovanja, ona mora da provjeri da li postoji prijetnja od terorizma na lokaciji na koju ide. Ona također koristi aplikaciju koja obavještava njene kontakte o tome gdje se nalazi u hitnim slučajevima.

Na kofer stavlja zračnu oznaku (uređaj koji se može prikačiti za razne predmete, kao što su ključevi ili ranac, i prati ih na jednostavan način preko aplikacije).

Njena osmogodišnja kćerka također nosi narukvicu sa uređajem za praćenje. Ona je napomenula da nikada ne rezerviše privatni smještaj, jer je izuzetno opasan.

Potom je rekla da nakon izbora hotela uvijek treba rezervisati sobu koja je između trećeg i šestog sprata. Ona je dodala da se ove sobe nalaze dovoljno blizu izlaza ako je potrebno hitno napustiti hotel, ali i da su dovoljno udaljene od lopova i kidnapera koji se tu mogu pojaviti.

Dodatna brava – Lopovi i kidnaperi idu najlakšim putem, a to je, naravno, ulazak na sprat jer je najpristupačniji. Što se tiče bjekstva iz hotela, ako ste na 20. ili 21. spratu, bit će vam veoma teško da izađete, rekla je za SVNS.

Kada uđe u sobu, uvijek koristi dodatnu sigurnosnu bravu. Ona je objasnila da ove zaštitne mjere primjenjuje jer se na službenom putu osjećala nesigurno.

„Ja sam u drugoj zemlji i špijuniram ljude. Moram da pretpostavim da neko možda zna ko sam i pokušava da mi naudi“, dodala je Tracy.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...