VRLO RIJETKO JE U JAVNOSTI: Ovo je samozatajna Ana, supruga Andreja Plenkovića... (FOTO)

Ovog vikenda premijer Andrej Plenković viđen je u rijetkom izlasku sa suprugom Anom Maslać Plenković što je odmah pridobilo veliku pozornost javnosti.

  • Show

  • 19. Maj 2024  

  • 0

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i njegova supruga Ana Maslać Plenković u braku su već 10 godina, u javnosti se rijetko pojavljuju, a evo kako su se upoznali.

Ovog vikenda premijer Andrej Plenković viđen je u rijetkom izlasku sa suprugom Anom Maslać Plenković što je odmah pridobilo veliku pozornost javnosti.

altFoto: PIXSELL

altFoto: PIXSELL

Andrej i Ana u braku su 10 godina, a poznato je da imaju troje djece, Milu, Maria i Ivana.

Jučer je sin Mario primio sakrament Prve pričesti, a tim povodom porodica je viđena ispred crkve u Zagrebu.

Anu Maslać Plenković ne možemo vidjeti često, a zadnji put se u javnosti pojavila 2019. godine kada je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala kineskog premijera Li Keqianga i njegovu suprugu Cheng Hong, koji su tada stigli u službeni posjet Hrvatskoj.

Andrej je od Ane stariji 9 godina, a vjenčali su se u oktobru 2014. godine.

altFoto: CROPIX

altFoto: PIXSELL

Njegova supruga je po struci pravnica, a Plenkovića je upoznala u Saboru 2007. godine. Bila je šefica Saborske službe za pravne poslove, a premijer je tada bio zastupnik HDZ-a.

Za samozatajnu Anu njezini prijatelji kažu da je praktična vjernica, vezana za Crkvu i tradicionalne običaje. Vjenčali su se u oktobru 2014. godine u Dubrovniku, a na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...